fbpx
0

Din varukorg

Stort grattis till ert köp!

Det naturliga och miljömedvetna valet för alla äventyrare som ställer extrema krav på sina ytterkläder.

Skiddis: Den miljömedvetna skalbyxan med extrem prestanda för barn som älskar att vara utomhus!

Med Skiddis skalbyxor är barnen redo för alla väder.

 

100% VATTENTÄT

100% VINDTÄT

OPTIMAL ANDNINGSFÖRMÅGA

MYCKET HÅLLBAR

ÅTERVUNNEN OCH ÅTERVINNINGSBAR

UTAN PFC

UTAN PTFE

CO2-NEUTRAL

Tvättråd

Skiddis skalbyxor kräver endast minimalt med underhåll. För att byxan ständigt skall behålla sin höga prestanda följer här några tips om hur du tar hand om din byxa på bästa sätt:

Undvik att maskintvätta din skalbyxa varje gång den är lite smutsig. Ofta räcker det med att skölja med vatten, eventuellt kan en blöt trasa även behövas för att få bort det sista. 

De gånger du tvättar skalbyxan i tvättmaskinen bör du använda ett neutralt och helst miljövänligt tvättmedel. Vårt högteknologiska tyg kräver inga speciella tvättprodukter utan det går bra att använda ditt vanliga tvättmedel utan blekmedel.

Använd inga sköljmedel, mjukmedel eller liknande och undvik att fylla din maskin med mer än en tredjedel av dess kapacitet. 

Tvätta med liknande färger.

Efter avslutad tvätt är det nödvändigt att återaktivera plaggets vattenavstötningsförmåga. Detta görs lättast genom att köra skalbyxan på låg värme i torktumlaren.
För att spara energi råder vi dig att först låta plagget hängtorka, då räcker det med att köra det torra plagget c:a 20 min i torktumlaren för att återaktivera impregneringen.
Har du ingen torktumlare kan ett strykjärn med låg temperatur eventuellt användas istället.

Vattenavvisande tyg av Skiddis skalbyxor
Vattenavvisande förmåga

Efter flertalet tvättar kan det bli nödvändigt att återimpregnera skalbyxan.
Använd ett impregneringsmedel utan PFAS (per- och polyfluorerade alkylsubstanser), dessa finns i välsorterade sport- och friluftsaffärer. Vissa av dessa produkter används i tvättmaskinen medan andra sprejas på. Följ tillverkarens rekommendationer noggrant.

Det är inte skalbyxans vattenavvisande förmåga (”droppbildning” på ytan) som gör plagget vattentätt utan det högteknologiska membranet vi använder.
Det är dock viktigt att hålla efter byxan och återimpregnera vid behov då detta hjälper membranet att fungera optimalt, framför allt vad gäller membranets förmåga att andas.
Barn är ofta mycket aktiva och behöver en produkt som andas bra, annars kan den efter ett tag upplevas som varm och det kan till och med bildas fukt på insidan.

Maskinvätt

Tvätta i maskin, max 40 grader, skonsam tvätt.

Torktumling

Torka i låg temperatur.

Strykning

Använd låg temperatur

Ingen blekning

Ej kemtvätt