fbpx
0

Din varukorg

En skalbyxa med extrem prestanda för den miljömedvetne

Vi tycker inte om att lämna saker åt slumpen. Vi gör inte saker halvbra. Att tillverka en skalbyxa där bara en del av materialen är återvunna och sedan marknadsföra detta precis som om hela byxan vore det har aldrig varit ett alternativ för oss. Att ha produktion på andra sidan jordklotet med långa transporter och ibland tveksamma arbetsvillkor är inte vår filosofi. Och framför allt ska skalbyxan hålla absolut högsta prestanda och kvalitet för att kunna ärvas av syskon eller vänner. Vi är därför oerhört stolta över att kunna erbjuda en skalbyxa som är:
  • Närproducerad i Europa
  • Tillverkad av innovativa tygmaterial från 100% återvunna material med ursprung Europa
  • I monomaterial vilket gör att byxan lätt kan återvinnas
  • Extremt hållbar för att kunna användas under en längre tid av flera barn
  • Alla tillbehör (knappar, reflexer, resårband etc.) är tillverkade i Europa och av återvunna material i den mån det är möjligt

Våra kärnvärden: prestanda, komfort, hälsa, skydd, ansvarshet, enkelhet, hållbarhet.

Om ni delar våra värden så kan ni välja att konsumera ansvarsfullt genom användandet av våra produkter. Vi stödjer en hållbar konsumtion där vi sparar på våra resurser och återanvänder så mycket som möjligt, bland annat genom utvecklandet av ny teknologi som på sikt har ambitionen att sluta textilens kretslopp ”Closing the Loop”. Hos oss på Skiddis så bidrar vi till detta genom att spara på våra resurser och miljön för våra barn och kommande generationers skull.

Skiddis : Snällare mot miljön genom nära produktion och användandet av återvunna material.

Leka utomhus, oavsett väder!​

Att leka inomhus är bra, att göra det utomhus är ännu bättre!
I alla fall om du frågar oss. Vi vill att barnen skall kunna springa utomhus utan att vara beroende av väderprognoser eller otympliga kläder. Vi har en fantastisk natur i Sverige, redo att utforskas av nyfikna barn! Bra för hälsan, motoriken och kreativiteten. 

Barn i grönsakslandet i sina skalbyxor